I. Am. Supergirl.


Tutorial - Facebook Like Button Bawah Post.
Friday, September 23, 2011 | 2:39 PM | 0 Words

Assalamualaikum and anneyong haseyo ! nisah ada terfikirfikir semalam. nisah nak buat tuto dan post hari samasama. tapi , taktau lah. so, nisah mintak korang tolong comment untuk nisah pasal pendapatan korang :) hehe. nisah ni agak susah nak buat keputusan. Okay. nisah baru jer balik dari sekolah. Majlis Khatam Al-Qur'an .. :) Pakai baru kurung warna pink benang warna hitam. Tudung ? mesti lah warna hitam. Style ? Hana Tajima lah .. lain kali nak buat style Maria Elena ! nisah suka gilagila dengan dia. dia gedik but in a good way. right ? mana ada perempuan yang tak gedik. well , kecuali yang pendiam lah. okay , let's start wth the tuto kay ? 

1 / dashboard -> design -> edit HTML -> tack expand widgets

2 / tekan CTRL+F dan cari kod ni 

data:post.body

3 / dah jumpa kan ? okeh ! kalau dah jumpa letakkan kod ni DIBAWAH kod tadi tu. 

<iframe allowTransparency='true' expr:src='"http://www.facebook.com/plugins/like.php?href=" + data:post.url + "&amp;layout=standard&amp;show-faces=true&amp;width=530&amp;height=60&amp;action=like&amp;colorscheme=light"' frameborder='0' scrolling='no' style='border:none; overflow:hidden; width:530px; height:60px'/>
 4 / okay, preview dulu sebelum save. kalau jadi , save. 

Kbye. 

-Past- | -New-