I. Am. Supergirl.


Tutorial - Main Wrapper dan Sidebar Wrapper Berpisah
Thursday, September 29, 2011 | 8:12 AM | 0 Words

Assalamualaikum and Hi ! hari ni nisah tak pergi sekolah / demam and selsema \ .tak dapat lah jumpa kawankawan. tapi , takpe. masih ada esok kan? hehe. anyways. nisah ada terfikir yang nisah nak buat macam ni. post harian samasama dengan post tutorial atau freebies. so , senang sikit untuk nisah buat tutorial atau freebies kan? 

well, ini baru permulaan kan? so. let me to be FREEEEE. hehe. nanti nisah akan buat tutotuto yang simplesimple sahaja sekarang. insyaallah , nisah akan buat yang apa yang korang mintak. ^________^. bulan november ni nisah akan pergi ke langkawi untuk kali pertama pergi langkawi dan pergi tidur kat sana dan pergi sana tanpa ahli keluarga. nisah agak takut tapi nisah kenalah beranikan diri sendiri. betul tak? okay , sekarang nisah nak buat tuto lah. let's start !

PERINGATAN : TUTO INI HANYA UNTUK CLASSIC TEMPLATE SAHAJA

1 / log in -> design -> edit HTML 

2 / okay , dah kan? tekan CTRL + F dan cari kod .post {

3 / okay. dah jumpa? delete kod yang bawah .post { tu pastu gantikan dengan kod ni 

margin:0 0 1.5em;
padding:20px;
font-size: 95%;
background:#ffffff;
border: 1px solid #000000;
line-height:1.9em;
}  

4 / okay , satu lagi pulak , tekan CTRL + F dan cari kod .sidebar .widget {

5 / okay , dan jumpa pastu letakkan kod ni di bawah .sidebar .widget { tu. 

margin:0 0 1.5em;
padding:20px;
font-size: 95%;
background:#ffffff;
border: 1px solid #000000;
}  
6 / preview pastu save. 

yang warna merah tu background dia. kalau nak gambar boleh ganti kod tu dengan kod ni background:url (URL GAMBAR);yang warna biru tu border dia. boleh tukarkan di sini 
kbye. 

-Past- | -New-